Header

De Theaterfabriek
Hét theaterpodium voor toneel- en cabaretvoorstellingen, belicht vanuit een sociaal, politiek, literair, kunsthistorisch, spiritueel of humoristisch perspectief.

 

De Kunstfabriek
Verrassende en wisselende exposities van zowel beginnend als bekend beeldend-, schilder- en tekentalent uit de regio en daarbuiten.

 

De Muziekfabriek
Hét muziekpodium voor muzikanten die hun sporen al hebben verdiend, maar ook voor de beginnende muzikant.

 

De Cinemaplusfabriek
Een matinee of avond met in de hoofdrol een echte filmklassieker. Elke keer weer anders samengesteld, laat u verrassen!

 

De Filmfabriek
Hét filmpodium voor Filmhuisfilms met een verhaal, gepresenteerd door de Culturele Raad Eelde. Een ‘must’ voor de echte filmliefhebber.

close window

 

Zondag 15 april 2018

De Cinemaplusfabriek                           

 

Agnès Varda en JR

Visages Villages

 

© Visages Villages

 

Zondag 15 april 2018 in De Melkfabriek: Visages Villages. In deze veelgeprezen en verbluffende Franse roadmovie gaat de ‘grande dame van de nouvelle vague’ Agnès Varda samen met fotograaf en beeldend kunstenaar JR op zoek naar ‘gewone’ Fransen. Niet uit nostalgie, maar uit engagement. Mensen samenbrengen, tijd doorbrengen met degenen die normaal niet in de schijnwerpers staan, dat is de achterliggende gedachte.

 

De 89-jarige Varda en de 34-jarige JR vormen een uniek duo dat zich laat leiden door toeval, passie en intuïtie. Zowel Varda als JR zijn in hun werk maatschappelijk en politiek betrokken. Ze geven op een humane, sociale en inclusieve manier een gezicht aan het marginale. Varda is verantwoordelijk voor de kleine filmische portretjes van iedereen die hun weg kruist; JR voor de levensgrote zwart-witfoto’s die ze ter plekke uitprinten en op billboardformaat op huizen, loodsen, muren en containers plakken. Van fabrieksarbeiders en (echtgenotes van) dokwerkers uit Le Havre, tot een cafémedewerker en een postbode. Het resultaat is ontroerend.

 

De sfeer van deze roadmovie doet sterk denken aan de architectendocu In Context - over het leven en werk van Cor Kalfsbeek en Gunnar Daan, nestors van de Noordelijke architectuur - die we in het voorjaar van 2017 in De Cinemaplusfabriek vertoonden.

 

De pers over Visages Villages

 

NRC.nl (★★★★★)

"Eens in de zoveel tijd wordt er een film gemaakt die je ogen kust. Visages Villages is zo’n film."

 

"Met haar 89 jaar is de Franse filmmaker Agnès Varda niet alleen de 'grande dame van de nouvelle vague, maar ook de peetmoeder van de hedendaagse cinema. Iedereen is schatplichtig aan haar, maar ze is een jong katje dat zich niet vangen laat. Veel te laat natuurlijk werd ze vorige maand als eerste vrouwelijke regisseur met een ere-Oscar onderscheiden." (Dana Linssen, december 2017)

 

VPRO Cinema (★★★★★)

"Varda en JR brengen verleden en heden samen met portrettengalerijen in de openlucht als ode aan de fotografie, het toeval en het kunstzinnige oog. Wat dood was herleeft miraculeus in een speelse dialoog tussen kunstenaar, model en toeschouwer: poëtisch, ontroerend, en deksels amusant." (december 2017)

 

de Volkskrant (★★★★)

"Visages Villages is van alles tegelijk, maar bovenal een speels en liefdevol essay over het verschil tussen kijken en zien. Agnès Varda heeft het patent op een bepaald type melancholie: nooit muf, maar fris en springerig." (Pauline Kleijer, december 2017)

 

Aanvang: 15.00 uur | Entree: € 15,- | Inclusief: korte filminleiding en een toepasselijk hapje en drankje | Duur: circa 100 minuten | Bijzonderheden: donateurs van Vrienden van De Melkfabriek Bunne ontvangen € 2,50 korting op de entreeprijs | Met dank aan: Cinéart Nederland | Bekijk de filmtrailer

 

 

 

De Cinemaplusfabriek                  

| zondag 15 april 2018 |

Agnès Varda en JR
Visages Villages

 

De Kunstfabriek                            

| Pinkstermaandag 21 mei 2018 |
Gratis toegang!

Kunstenaars aan het werk

 

 

      

Snel naar:
- De Cinemaplusfabriek : GEANNULEERD!
- nieuwsbrief
- contact

De Melkfabriek

Peizerweg 2

9496 PC Bunne

 

//31.03.18