Header

De Theaterfabriek
Hét theaterpodium voor toneel- en cabaretvoorstellingen, belicht vanuit een sociaal, politiek, literair, kunsthistorisch, spiritueel of humoristisch perspectief.

 

De Kunstfabriek
Verrassende en wisselende exposities van zowel beginnend als bekend beeldend-, schilder- en tekentalent uit de regio en daarbuiten.

 

De Muziekfabriek
Hét muziekpodium voor muzikanten die hun sporen al hebben verdiend, maar ook voor de beginnende muzikant.

 

De Cinemaplusfabriek
Een matinee of avond met in de hoofdrol een echte filmklassieker. Elke keer weer anders samengesteld, laat u verrassen!

 

De Filmfabriek
Hét filmpodium voor Filmhuisfilms met een verhaal, gepresenteerd door de Culturele Raad Eelde. Een ‘must’ voor de echte filmliefhebber.

Zondag 11 maart 2018

De Theaterfabriek                           

Nhung Dam

Ha Ha Happiness

 

Ha Ha Happiness
© Koos Terpstra

 

In het kader van de landelijke Boekenweek speelt theatermaakster, schrijfster en actrice Nhung Dam zondagmiddag 11 maart de intieme theatervoorstelling Ha Ha Happiness. In deze voorstelling vertelt Nhung Dam - bekend van haar onlangs verschenen en verrassende debuutroman Duizend vaders (De Bezige Bij) en de populaire NPO1-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen - over haar roman, maar vooral ook over haar leven, afkomst, idealen en dromen.

 

"Is er een moment waarop je een keuze maakt die alles voor de rest van je leven bepaalt?" Voor het antwoord op deze vraag en als input voor haar voorstelling ging Nhung Dam met mensen over de hele wereld in gesprek over het geluk van alledag. Niet over het grote geluk van een miljoen winnen of beroemd zijn, maar het geluk van een scholekster in de tuin, van de geur van verse was, een roze zonsondergang, een gezond kloppend hart. Nhung Dam neemt haar publiek tijdens haar voorstelling mee in de persoonlijke vragen die ze stelt, over de keuzes die eenieder maakt in zijn of haar leven.

 

Nhung Dam  

Nhung Dam (1984) is van Vietnamese afkomst en ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze is actrice en theatermaakster. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels.

 

Duizend vaders, haar debuutroman die vorig jaar verscheen, is een ontwapenend verhaal, even zuiver als tragisch. Geschreven met een lichte toets en volkomen dichtbij.

 

'Het contrast tussen de zompige veengrond en het consequent volgehouden magisch realisme is een effectief literair middel om de vervreemding van een vluchtelinggezin te verbeelden. Nhung Dam is met haar vrijzinnige pen een welkome nieuwe stem in de Nederlandse literatuur.' (de Volkskrant)

 

Foto Nhung Dam en boekcover: © De Bezige Bij

Duizend vaders  

 

Signeersessie

Nhung Dam is graag bereid om na de voorstelling haar boek te signeren. The Read Shop Express Eelde is met haar boeken - plus het Boekenweek-geschenk - in De Melkfabriek aanwezig!

 

Het Beste Groninger Boek 2018

Nhung Dam is met haar debuutroman Duizend vaders genomineerd voor Het Beste Groninger Boek 2018! Tijdens de voorstelling hoort Nhung Dam of ze heeft gewonnen. Uiteraard brengen we hier tijdens de voorstelling verslag over uit!

 

Aanvang: 15.00 uur | Entree: € 15,- | Concept en tekst: Nhung Dam en Koos Terpstra | Spel: Nhung Dam | Bijzonderheden: signeersessie na afloop van de voorstelling | Duur: circa 65 minuten | Met dank aan: De Bezige Bij en The Read Shop Express Eelde.

 

 

 

 

De Cinemaplusfabriek                  

| zondag 15 april 2018 |

Agnès Varda en JR
Visages Villages

 

De Kunstfabriek                            

| Pinkstermaandag 21 mei 2018 |
Gratis toegang!

Kunstenaars aan het werk

 

 

      

Snel naar:
- De Cinemaplusfabriek : GEANNULEERD!
- nieuwsbrief
- contact

De Melkfabriek

Peizerweg 2

9496 PC Bunne

 

//31.03.18