Header

De Theaterfabriek
Hét theaterpodium voor toneel- en cabaretvoorstellingen, belicht vanuit een sociaal, politiek, literair, kunsthistorisch, spiritueel of humoristisch perspectief.

 

De Kunstfabriek
Verrassende en wisselende exposities van zowel beginnend als bekend beeldend-, schilder- en tekentalent uit de regio en daarbuiten.

 

De Muziekfabriek
Hét muziekpodium voor muzikanten die hun sporen al hebben verdiend, maar ook voor de beginnende muzikant.

 

De Cinemaplusfabriek
Een matinee of avond met in de hoofdrol een echte filmklassieker. Elke keer weer anders samengesteld, laat u verrassen!

 

De Filmfabriek
Hét filmpodium voor Filmhuisfilms met een verhaal, gepresenteerd door de Culturele Raad Eelde. Een ‘must’ voor de echte filmliefhebber.

close window

 

Zondag 25 februari 2018

De Filmfabriek                                         

 

FamBelier"I, Daniel Blake laat het failliet van de verzorgingsstaat zien met een perfecte mix van understatement, humor en tragiek."

 

Indrukwekkend sociaal-realistisch drama van de Britse veteraan en tweevoudig Gouden Palm-winnaar Ken Loach (1936). Neigde zijn eerdere oeuvre naar milde komedies, in I, Daniel Blake toont hij twee waardige mensen die op de knieën worden gedwongen en vermalen door een vijandige bureaucratie. Die woede maakt indruk in Cannes: I, Daniel Blake wint er de Gouden Palm, de tweede na zijn Ierse revolutie-epos The Wind That Shakes the Barley in 2006.

 

De 59-jarige timmerman Daniel Blake (Dave Johns) heeft een zwak hart maar wil toch graag werken. Helaas werken ze hem bij het arbeidsbureau vooral tegen. Daniel wordt gek van het jargon, de computers, en de belerende begeleiders. Maar datzelfde arbeidsbureau brengt hem ook in contact met de alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen. Daniel en Katie bevinden zich allebei in een niemandsland en zitten verstrikt in de bureaucratie van het huidige Groot-Brittannië. Ze hebben steun aan elkaar en vinden zo samen hun waardigheid terug.

 

de Volkskrant (★★★): "Een effectieve en emotionele oproep tot medemenselijkheid."

 

Filmtotaal (★★★★): "De film toont Loach in topvorm als voorvechter voor de genegeerde massa."

 

FilmVandaag (★★★★): "Loach verpakt zijn sociaal-maatschappelijke kritiek in een ontroerend verhaal met 'levensechte' personages, die ervoor zorgen dat de film je nog lang zal bijblijven."

 

NRC/NRC-Next (★★★★★): "Hedendaagse schreeuw om humanisme; I, Daniel Blake laat het failliet van de verzorgingsstaat zien met een perfecte mix van understatement, humor en tragiek."

 

Aanvang 15.00 uur | Entree € 10,- (incl. koffie/thee) | Regie Ken Loach | Cast Dave Johns, Hayley Squires, Colin Coombs, Natalie Ann Jamieson | Speelduur 100 minuten | Jaar 2016 | Bekijk de filmtrailer

 

 

 

 

De Cinemaplusfabriek                  

| zondag 15 april 2018 |

Agnès Varda en JR
Visages Villages

 

De Kunstfabriek                            

| Pinkstermaandag 21 mei 2018 |
Gratis toegang!

Kunstenaars aan het werk

 

 

      

Snel naar:
- De Cinemaplusfabriek : GEANNULEERD!
- nieuwsbrief
- contact

De Melkfabriek

Peizerweg 2

9496 PC Bunne

 

//31.03.18